Festival final de curs

Festival final de curs
Festival final de curs 2012

diumenge, 9 de març del 2014

Excursió a les cases d'es Cosconar

 
El grup excursionista de l'AMPA ha organitzat una excursió a les Cases des Cosconar (Escorca) pel proper dia 23 de març (diumenge). Aquesta excursió va dirigida als pares i alumnes que puguin caminar unes 4 hores i mitja en total. Vosaltres coneixeu més que ningú la resistència dels vostres fills/es.
LLOC DE CONCENTRACIÓ. Carrer d'Escorca, a Inca (davant la llibreria Celblau).
HORA DE PARTIDA: 8:30h en cotxes particulars fins a Lluc.
ITINERARI: Partirem a peu des de l'aparcament del Monestir de Lluc (el preu de l´aparcament és de 2 €).

Per una pista ben asfaltada ens dirigirem cap a les cases des Cosconar (http://arni-muntanya.blogspot.com.es/2013/01/es-cosconar.html),  que és una possessió de muntanya del terme d'Escorca. És al coster sud de la Roca Roja,  un contrafort massís del Puig Roig vora el Quarter dels Carabiners i guaitant sobre el Torrent de Lluc. La seva principal característica arquitectònica és la integració de la construcció en el terreny, ja que aprofita una cova natural i l'usa com a teulada. És punt obligat de pas en l'excursio que fa la volta al Puig Roig. Molt a prop seu hi ha el Puig de Cosconar, de 541 m . Per arribar aquí entrarem dins la finca privada de la familia March, aprofitant que els diumenges deixen passar per l´interior de la mateixa.  En un continu descens per la carretera i amb unes precioses vistes de tota la Vall d´Albarca, passarem per la possesió de Son Llobera i continuarem caminant fins a les cases de Cosconar. La vegeteció d´aquest indret és molt tipica de la nostra terra ja que abunden les oliveres. En arribar, alguns aprofitarem per descansar i dinar de pa i taleca, i d´altres que encara tenguin forces podran arribar amb un passeig al quarter dels carabiners, situat a poca distància. En haver recuperat forces, farem el cami de tornada pel mateix camí per on hem vengut, però ara de constant ascens fins a Lluc. 

DISTÀNCIA D'INICI-FI : 17 Km  (8´5 anada)
TEMPS DE RECORREGUT APROXIMAT: 4 hores i mitja de bon camí (total). 
DIFICULTAT: És una excursió molt fàcil. Caminarem per un lloc asfaltat i ben senyalitzat.
HORARIS PARCIALS: Lluc - Cases des Cosconar:  2 hores
                                          Cases des Cosconar - Lluc:  2 hores i mitja.
                         opcional: Cases des Cosconar - Quarter dels carabiners: 20 minuts
MENJAR: Cada persona ha de portar el seu propi menjar i beguda.
RECOMANACIONS: Dur calçat adient. El consum de fruits secs i fruita pot evitar una baixada de glucosa. Es recomana portar roba d´abric i un impermeable ja que el temps a la muntaya sempre és variable. Portau aigua o líquids.            
PREU DE L´EXCURSIÓ:  2 € per estacionar el vehicle a l'aparcament de Lluc.

No cal que us apunteu, però vos agrairìem que envieu un correu electrònic a: 
ampapurezademaria@gmail.com, indicant les vostres dades per tal de tenir-vos informats de qualsevol canvi i de les properes excursions que organitzem.
MOLT IMPORTANT:  EN CAS DE PLUJA O MAL TEMPS l´excursió quedarà anul.lada i ho publicarem al blog de l'AMPA: ampalapurezainca.blogspot.com, i al facebook. HEM DE TENIR PRESENT QUE ANIREM PER UNA PROPIETAT PRIVADA ON NOMÉS ESTÀ PERMESA L'ENTRADA ALS VIANANTS ELS DIUMENGES. ESTÀ PROHIBIT SORTIR DEL CAMI PRINCIPAL, FER RENOU I AGAFAR RES DEL CAMP. TAMPOC ES PODEN DUR ANIMALS.