Festival final de curs

Festival final de curs
Festival final de curs 2012

dimecres, 29 de maig del 2013

Resumen articulo de prensa referente decreto TIL.

Resumen articulo aparecido en prensa de hoy 29/05/2013

Filólogos del Institut d´Estudis Catalans de la UIB y varios escritores y profesores de las Islas presentaron ayer un manifiesto a través del cual convocan a la " sensatez de la sociedad balear" para que se oponga " dentro de los límites estrictos a la legalidad" a la aplicación del decreto de tratamiento integral de lenguas ( TIL) que el Govern quiere implantar a partir del próximo curso y que supondrá el final de la inmersión lingüistica.

En el texto se declara que: No se puede ignorar que cerca del 90% de padres de Baleares han dado el apoyo al modelo educativo que se ha aplicado hasta ahora. No se puede cambiar en semanas un proyecto educativo largamente madurado. No se puede poner en marcha un cambio que no cuenta con los recursos económicos necesarios y que quieren implantar de manera precipitada.

Asimismo los firmantes del manifieto afirman que el TIL, no tiene ningún tipo de justificación desde el punto de vista pedagógico y que el nivel B2 que se exige para los docentes que deberán impartir materias en inglés, es del todo insuficiente.

Afirman tambien , que nunca,  un Govern se habia atrevido a romper el consenso alcanzado en la sociedad balear a través del Estatut i la Llei de Normalització Lingüistica.

Auguran un conflicto social y situaciones traumáticas tanto para los escolares como para los docentes afectados y resultados académicos mucho peores que los actuales...


La junta directiva del AMPA es muy sensible a este tipo de cambios que afectan a la educación de nuestros hijos y trataremos este tema en próximas reuniones.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Canviar de manera precipitada i nomes en setmanes quan fa quasi tres anys que s'hi parla? Aquestos de s'inmersio llingüistica que volen? Que es notros fills siguin competitius as mon laboral parlant un perfecte català? Pues no ho siran i places de funcionari catalanista, com son sa majoria d'ells, ja no ni han. I ho escric en català perque m'entenguin. Estam parlant des futur des nostros fills i han de sebre parlar castellà, anglés i per suposat català i si fos possible fins i tot alemán.

Anònim ha dit...

Evidentment, ningú està diguent que el TIL sigui una mala idea. En canvi si la manera que es vol implantar. Fa tres any que en parlen dius? No fa tant que hi va haver eleccions...

No és possible que Tanta gent, sobretot del món educatiu i cultural estigui equivocada.

Anònim ha dit...

volem Castellà, català i anglès. Per que no es manten la proporció del català i el castellà i s´afegeixen hores amb anglés de reforç?

Les dues primeres perque són les llengues oficials de les Balears i l´anglés per curriculum laboral.

Per lo tant estam a favor de una escola trilinguística, però No de qualsevol manera. Hem esperat molts d´anys per aconseguir crear concens. Podem esperar un poc més a implantar un sistema educatiu amb una base sólida i mirant el Futur.
NO AL TIL que ens vòlen implantar SI al sistema educatiu elaborat per persones enteses en la materia que no tenguin cap fòbia a rés ni a ningú

Anònim ha dit...

Ja sabem que amb el català escrit i parlat perfèctament no sirem més competitius ni manco. Tampoc sirem més competitius amb classes de religió, plàstica, música, educació fisica, taller de no sé que... , i posats a dir desbarats, tampoc sabre ses capitals de kazajstan ni bòsnia Herzegovina. En canvi ningú discuteix això i en canvi discuteixen el Català ????
Teniu mania al català? Sabeu que no fa tants d`anys els nostres pares i padrins no podien parlar el català? Tan sòls per ells valdria la pena defensar aquesta Llengua que tan si volem com si no, és la nostra llengua.